Bitkilere sinek gelmemesi için ne yapmalı?
Çiçeğe gelen küçük sinekler sigara izmaritleri yüzünden kaybolur. Küçük sineklerin sevmediği ürünlerden biri de soğan kabuklarıdır. Yere bırakılan soğan kabukları küçük sineklerin kaçmasına neden olur. Çiçeklerdeki sineklerden kaçınmak istiyorsanız soğan yöntemini tercih edebilirsiniz.
Bitkisel sinek ilacı nasıl yapılır?
Bunu yapmak için, 4 bardak elma sirkesi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı doğal bulaşık deterjanı, yaklaşık 20 damla biberiye yağı, 20 damla fesleğen yağı ve 20 damla nane yağını bir sprey şişesine ekleyin ve karıştırın. Bu karışım bulabileceğiniz birçok tariften daha güçlü ve daha etkilidir.
Bitkilere böcek gelmemesi için ne yapmalı?
Sık havalandırma ve toprak değişimi bitkilerin korunmasına yardımcı olacaktır. Aksi takdirde, diğer çiçekler böcek istilasına uğramış bitkilerden ayrılmalıdır. Çiçeklerin sulama oranları dikkate alınmalıdır. Çiçeklerdeki böceklere ne iyi gelir sorusunun cevabı sirke ve aspirin ile verilebilir.
Doğal haşere ilacı nasıl yapılır?
Sirke-limon suyu karışımı: Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve limon suyu ekleyin. İyi karıştırın ve böceklerin bulunduğu bölgelere doğrudan püskürtün. Lavanta yağı spreyi: Bir sprey şişesine 2 su bardağı su ekleyin. 10 damla lavanta yağı ekleyin ve iyice çalkalayın.
Saksıda oluşan küçük sinekler nasıl yok edilir?
Sirkeli su: Bir diğer etkili yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bir litre suya birkaç damla elma sirkesi ekleyip karışımı saksı çiçeğinizin toprağına dökebilirsiniz. Bu karışım sinekleri öldürecektir ancak çiçeğinize zarar vermeyecektir.
Sineklenmiş toprağa ne iyi gelir?
Topraktaki sinek istilasına karşı doğal çözümlerden biri tarçın uygulamasıdır. Tarçın kokusunun toprak yüzeyine uygulanması, onları rahatsız ettiği için sinekleri ve böcekleri azaltmada büyük bir etkiye sahiptir.
Elma sirkesi sinekleri kovar mı?
Elma sirkesinin keskin kokusu sivrisineklerin koku alıcılarına zarar verir ve yaklaşmalarını engeller. Eşit miktarda su ve elma sirkesi karıştırılarak sprey yapılabilir.
Siyah sinekleri nasıl yok ederiz?
Bir kaseye elma sirkesi koyun ve biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Kabı streç film veya kapakla örtün. Sargının veya kapağın üstüne çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde bir delik açın. Sinekler sirkeyi koklayacak ve kabın içine açtığınız delikten içeri girecek ancak dışarı çıkamayacaklardır.
Sineği ne kaçırır?
Lavanta, fesleğen, adaçayı, kahve. Fesleğen saksıları ev sineklerinin ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayar, bu yüzden evden uzak dururlar. Kekik de aynı şekilde sinekleri uzaklaştırır.
Saksı çiçeklerinin toprağındaki böcekler nasıl yok edilir?
Neem yağı, biberiye yağı ve sarımsak spreyi gibi doğal böcek öldürücüler iç mekanlarda çiçek böceklerini kontrol etmede çok etkilidir. Neem yağı bitkilere püskürtüldüğünde böceklerin beslenmesini engeller ve üremelerini durdurur. Biberiye yağı ve sarımsak spreyi böcekleri uzaklaştırır.
Çiçeklerim böceklendi ne yapabilirim?
Çiçek istilasına karşı en bilinen çözüm aspirinli sudur. Birkaç aspirini erittiğiniz su toprağı besler ve böcekleri öldürür. Sigara külü, içeriği sayesinde böcekleri topraktan uzaklaştırır. Toprağın su dengesini sağlamanız gerekir.
Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?
Üzümler: Bir miktar sirkeye karbonat (sodyum bikarbonat) veya potasyum bikarbonat ve sabunlu su eklenerek bir karışım hazırlanabilir. Bu karışım bitkinin hastalıklı kısımlarına uygulanabilir.
Doğal beyaz sinek ilacı nasıl yapılır?
Bitkileri beyaz sinek, örümcek, tırtıl ve kulağakaçan gibi zararlılardan korumak için baharatlı sprey tarifi sunan Merve Zengin Tınmaz, “1 litre suya 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 4 diş sarımsak koyuyoruz. Ertesi gün bu karışımı doğrudan bitkilerin üzerine sıkabilirsiniz” dedi.
Bitkilerdeki yeşil böcekler nasıl yok edilir?
Yeşil yaprak bitlerinden kurtulmak için hem sabun hem de sirke karışımı kullanabilirsiniz. 1 kaşık sabunu biraz suyla seyreltip yaprak bitlerinden etkilenen bölgelere uygulamanız yeterlidir. Yaprak bitleriyle mücadelede bitkilerin saplarına da sabun ve sirke karışımı uygulanabilir.
Arap sabunu ile bitki ilacı nasıl yapılır?
Sabun ve bitkisel yağı karıştırın, kuvvetlice çalkalayın ve 1 litre su ekleyin. Bu karışım havuç, kereviz, salatalık, biber ve diğer bitkilerde bulunan kırmızı örümcek akarlarına, yaprak bitlerine ve birçok böcek türüne karşı 10 günde bir kullanılabilir. Tek bir bitki üzerinde denemeniz önerilir.
Çiçeklerin sineklenmemesi için ne yapmak lazım?
Öncelikle, çiçeğin sinekler tarafından saldırıya uğramasını önlemek için toprak çok ıslak kalmamalıdır. Bu durumda, toprağa kuru toprak ekleyerek aşırı nemi ve rutubeti azaltmalısınız. Aynı zamanda, su ve aspirin karışımı, sinekler ortaya çıkmadan önce onları önleyecektir.
Sinek hangi kokuya gelmez?
Yazı rahat geçirmek için sivrisineklerden nasıl korunacağınızı öğrenmeniz önemlidir. Sivrisineklerden korunmanın doğal yollarını özetlemek gerekirse: lavanta, adaçayı, limon ve karanfil kokularını odalarda veya pencere kenarlarında tutabilirsiniz; soğan ve sarımsak kullanabilirsiniz.
Küçük sineklerden nasıl kurtulunur?
Evde yapabileceğiniz şeylerle küçük sineklerden kurtulmanın yolları: Bir litre suya iki yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı şeker ve birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı kaselere koyun ve sineklerin olduğu yerlere bırakın. Bir kaseye birkaç parça tatlı meyve koyun ve üzerini streç filmle iyice örtün.
Çiçekler neden sineklenir?
Buna, çiçeğin bulunduğu ortamdaki sıcaklık, hava kalitesi ve ışık da eklenir. Çiçek böcek istilasının başlıca nedenlerinden biri aşırı sulamadır. Sulama nedeniyle artan solucan ve sinek sayısı da böcekleri beraberinde getirir. Bunu önlemek için sulama periyotlarınızı düzenlemelisiniz.